Top 5 meest betaalde banen

Je bent nog jong en je bent aan het onderzoeken hoeveel geld je kunt verdienen met verschillende banen. Want je wilt natuurlijk wel goed verdienen later. In deze blog hebben we de top 5 meest betaalde banen voor je op een rijtje gezet. Zit er iets tussen wat jou interesseert?

1. Chirurg

Er is een goede reden dat de professionals in de chirurgie een van de hoogste salarissen hebben van alle beroepen, het is een extreem stressvol en moeilijk beroep. Dat is ook welverdiend, want chirurgen houden letterlijk levens in hun handen – en hebben een goede 10-12 jaar hoger onderwijs nodig om gekwalificeerd te raken om het werk te doen, van de universiteit tot de medische school. Voor elk van deze banen worden de komende tien jaar duizenden nieuwe banen verwacht, en hun werkloosheidscijfer is gewoon nihil.

2. Computernetwerkarchitect

Hou jij van techniek en ben je stiekem een beetje nerdy? Dan is computernetwerkarchitect iets voor jou. Bedrijven in de 21e eeuw staan of vallen met hun communicatie, en de computernetwerkarchitect is een cruciaal onderdeel van het in stand houden van de communicatie. De computernetwerkarchitect ontwerpt datacommunicatienetwerken, die zo klein kunnen zijn als het intranet van een bedrijf, tot enorme cloudnetwerken. Het is een baan met een enorme verantwoordelijkheid, en meer dan een paar jaar scholing (ten minste een masterdiploma, in de meeste gevallen).

3. Luchtverkeersleider

Als je met beide voeten op de grond wilt blijven en toch in de luchtvaart wilt werken, overweeg dan een loopbaan als luchtverkeersleider.

De hoofdbekommernis van een luchtverkeersleider is veiligheid, want hij is verantwoordelijk voor het coördineren van de vliegtuigen, het informeren van de piloten bij het opstijgen en landen, en het op de hoogte houden van de piloten met andere kritieke informatie.

4. Investeringsbankier

Ben je geïnteresseerd in geld? Dan is het worden van een investeringsbankier wellicht iets voor jou.

Als starter begin je als analist of medewerker en klim je geleidelijk op de ladder van investeringsbank om vice-president, directeur of managing director te worden. Je takenpakket varieert van marktonderzoek tot het opstellen en analyseren van rapporten en het uitvoeren van financiële modellen.

Om investeringsbankier te worden, moet je over uitstekende wiskundige vaardigheden beschikken en minimaal een bachelordiploma hebben.

5. Ruimtevaartingenieur

Luchtvaart- en ruimtevaartingenieurs houden zich bezig met het ontwerpen van objecten in de lucht, zoals vliegtuigen, ruimtevaartuigen en satellieten. Daartoe moeten zij prototypes maken, testen en toezicht houden op het bouwproces van hun projecten. Ze moeten ook ontwerpen evalueren om er zeker van te zijn dat ze in overeenstemming zijn met de engineeringprincipes.

En alsof hun functie nog niet cool genoeg is, zijn ze ook nog eens de best verdienenden ter wereld.