Tips voor het zoeken naar een baan

1. Laat zien wat je kan leveren


Wanneer je via een online sollicitatieprocedure naar een baan solliciteert, wordt je cv hoogstwaarschijnlijk eerst door een sollicitantvolgsysteem gescreend en vervolgens (ervan uitgaande dat u deze eerste snede haalt) door menselijke ogen bekeken. De eerste menselijke ogen die je cv bekijken, zijn vaak die van een lagere HR-medewerker of recruiter, die misschien niet alle nuances begrijpt van de baan waarvoor je solliciteert.

Het is dus zaak om het voor zowel de computer als de mens heel eenvoudig te maken om hun “Dit is wat we zoeken” snel te koppelen aan jouw “Dit is wat je bij ons kunt leveren”.

2. Beperk je niet tot alleen online sollicitaties


Wil je dat die zoektocht naar een baan lang duurt en blijft duren? Blijf dan enkel vertrouwen op het indienen van online sollicitaties. Wil je dit in een stroomversnelling brengen? Stop dan niet zodra je online hebt gesolliciteerd op die vacature. Begin met het vinden van mensen die bij het bedrijf van je interesse werken. Plan informatieve interviews met potentiële collega’s. Benader een interne recruiter en stel een paar vragen. Kom op de radar van de mensen die invloed kunnen hebben op het krijgen van een sollicitatiegesprek.

3. Onthoud dat je cv geen tatoeage is

Ja, je nieuwe cv is prachtig. Je LinkedIn profiel, adembenemend. Maar als ze je niet direct geschikt maken voor een bepaalde rol die je ambieert, wees dan niet bang om je formulering aan te passen, sleutelwoorden om te wisselen en bullet points in en uit te wisselen. Je cv is geen tatoeage, net zomin als je LinkedIn-profiel. Behandel ze als levende, ademende documenten tijdens je zoektocht naar een baan (en je carrière).