Tips voor het solliciteren

Hier zijn enkele tips die je hopelijk zullen helpen om dat succesvolle sollicitatiegesprek te krijgen dat zowel jij als de werkgever zo graag willen:

Wat moet ik voorbereiden voor een sollicitatiegesprek?

Denk eraan … succes begint lang voor je de deur binnenwandelt!

Onderzoek het bedrijf, als je dit nog niet gedaan hebt als onderdeel van je zoektocht naar een baan. Er is niets minder indrukwekkend dan daar te zitten kletsen zonder enige kennis over het bedrijf. Indien mogelijk, zoek ook informatie over de persoon of personen die je interviewen – maar gebruik dit spaarzaam of het kan een beetje griezelig aanvoelen.

Gebruik zoekmachines en LinkedIn om je onderzoek te helpen. GlassDoor.com kan ook nuttige inzichten verschaffen.

  • Neem de functieomschrijving zorgvuldig door en zoek alles op wat je niet begrijpt. Dit zal je helpen om je antwoorden af te stemmen op hun behoeften.
  • Maak aantekeningen voor jezelf aan de hand van je cv en de functieomschrijving, en bedenk dan werkgerelateerde verhalen … of verhalen van elders als je denkt dat ze je zullen helpen je punt te maken.

Gebruik deze om te laten zien hoe je een probleem hebt opgelost of een succesvol resultaat hebt bereikt of geholpen hebt tijdens een crisis of een zwak punt hebt overwonnen of nieuwe methoden hebt ontwikkeld, enz. Je kan al dan niet elk verhaal gebruiken, maar het is slim om ze klaar te hebben voor het geval dat.

  • Ken je eigen cv. Het zal je verbazen hoeveel mensen ik geïnterviewd heb die aarzelden toen ik vroeg naar een aantal van hun ervaringen die op het cv stonden dat ik voor me had.

Neem de tijd om te oefenen met het beantwoorden van een aantal van de meest populaire vragen, met de hulp van je spiegel of een opname-apparaat. Je kunt ook vrienden of familie vragen om een paar proefinterviews met je te doen.

Voel je op je gemak als je over jezelf praat en over alle goede dingen die je te bieden hebt, zonder te vol van jezelf te klinken – of omgekeerd, te aw shucks en zelfbewust. Wees gewoon jezelf en denk eerder aan “gesprek” dan aan het veel enger woord “interview”.