Tips bij het vragen om salarisverhoging

Iedereen met een baan heeft een salaris, er is altijd een moment geweest waarop je de hoogte van je huidige salaris hebt afgesproken. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld iets in je functie is veranderd, je er extra taken bij hebt gekregen, je een goede prestatie hebt geleverd of erg vooruit bent gegaan in je werk. Er zijn heel veel verschillende redenen voor een salarisverhoging, je moet er wel vaak zelf om vragen. In dit artikel gaan we jou helpen met het antwoord op de vraag: Hoe vraag je om Loonsverhoging?

Tip #1: Kies het juiste moment.

Het is belangrijk om het juiste moment uit te kiezen. Jij en je leidinggevende moeten er beide tijd voor hebben en niet afgeleid raken door andere dingen. Dus als je manager bijvoorbeeld een hele drukke dag heeft of er gaan net een aantal dingen fout, dan is dat niet het moment om het gesprek over salarisverhoging te starten. Je kan de vraag bijvoorbeeld stellen tijdens een functioneringsgesprek of bijvoorbeeld aan het eind van het jaar je manager om een gesprek vragen. Het verschilt per bedrijf wanneer het beste moment is.

Tip #2: Bedenk van tevoren een bedrag/percentage.

Het is goed om vooraf even goed te bedenken welk bedrag of percentage salarisverhoging je zou willen. Dit maakt het een stuk duidelijker. Zorg er ook voor dat je goed kunt onderbouwen waarom precies dit bedrag. Als er bijvoorbeeld collega’s in dezelfde functie binnen jouw bedrijf of bij een ander bedrijf meer verdienen dan jij, dan kan je het verschil tussen de salarissen bijvoorbeeld als uitgangspunt nemen. Het is ook goed om een alternatief te hebben voor het geval dat een salarisverhoging niet lukt. Denk daarbij aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bijvoorbeeld een leaseauto, extra vakantiedagen of een opleiding.

Tip #3: Duidelijke reden.

Maak goed duidelijk wat de reden is dat je een salarisverhoging verdient. Het kan helpen om dit eerst voor jezelf op papier te zetten. Als jij bijvoorbeeld nieuwe taken hebt gekregen die bij je functie zijn gekomen dan hoort daar bijna ook een salarisverhoging bij. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld een goede prestatie hebt geleverd, of extra werk hebt verricht door een drukke periode bij jullie bedrijf. Als het voor jezelf duidelijk is, is het ook makkelijker duidelijk te maken voor je manager.

Tip #4: Vastleggen.

De laatste tip voor het vragen om salarisverhoging is om alles vast te laten leggen aan het einde van het gesprek. Dit is voor beide partijen handig want dan weten jullie wat er precies is afgesproken.

Tot slot is het natuurlijk hartstikke normaal dat je een beetje zenuwachtig bent voor een gesprek over salarisverhoging. Onthoud wel dat het natuurlijk voor je manager ook belangrijk is om jullie relatie goed te onderhouden en dat het helemaal niet gek is om een salarisverhoging te vragen zolang je maar respectvol bent zal het geen vervelend gesprek worden.