Thuiswerken? Hier wat concentratie tips!

Betere concentratie tijdens het thuiswerken

De afgelopen maanden zijn we helaas genoodzaakt om zo veel mogelijk thuis te werken. Voor sommige mensen is het soms best lastig om zich thuis goed te concentreren. Heb jij hier ook last? In deze blog hebben we een aantal tips voor jou op een rijtje gezet voor een betere concentratie tijdens het thuiswerken. 

Tip 1: Doe alsof je naar je normale werkplek gaat

Je herkent het vast wel. De werkdag begint om 9 uur en je staat om tien voor negen op om vervolgens nog half slapend en in je badjas aan je werkdag te beginnen. Dit draagt niet bij aan een goed begin van een thuiswerkdag. De eerste tip die we je willen geven is om normaal op te staan zoals je ook zou doen bij een normale werkdag op kantoor. Sta lekker op tijd op, houd je aan je normale ochtendritueel en kleed je aan zoals je normaal ook zou doen op een werkdag op kantoor. Dit zorgt ervoor dat je in je werk-flow komt en dit draagt bij aan een betere concentratie.

Tip 2: Ruim je werkruimte op

Zorg ervoor dat je werkruimte en bureau zijn opgeruimd voordat je begint met werken. Een opgeruimde werkruimte zorgt voor meer rust en minder afleiding tijdens het werken waardoor je concentratie een stuk hoger is.

Tip 3: Loop een rondje buiten

Neem tijdens het werken de tijd om één of twee keer per dag even een rondje buiten te lopen. Uit verschillende onderzoeken zoals bijvoorbeeld het onderzoek van Academie voor Lichamelijke Opvoeding, komt naar voren dat lichamelijke beweging de concentratie daadwerkelijk bevordert.

Tip 4: Wanneer ben jij het meest productief

Je kent jezelf het beste. Zorg er daarom voor dat je jouw thuiswerkdag in plant naar jouw productiviteit schema. Stel dat jouw concentratie het hoogst is tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Zorg er dan voor dat je de taak waar je de meeste en beste concentratie bij nodig hebt, in die tijd uitvoert. Zo maak je optimaal gebruik van jouw productiviteit en concentratie.

Tip 5: Eat that frog

Ken je het boek ‘Eat that frog’ van Brian Tracy? In dit boek komt het erop neer dat je productiviteit hoger wordt als je je vervelendste taak van de dag als eerste moet doen. Wanneer je productiviteit hoger is, is ook automatisch je concentratie een stuk hoger. Eat that frog dus!

Tip 6: Concentratieschermen

Dit is misschien wel een van de beste “thuiswerken concentratie tips”. Een opgeruimde werkruimte en opgeruimd bureau doet wonderen. Het enige probleem is dat je bureau vaak binnen no-time weer een rommel is. Een goed concentratiescherm kan dit probleem voor je oplossen. Met een u-vormig concentratiescherm achter je laptop, kan je niet meer worden afgeleid door alle rommel op je bureau of in je omgeving. Dit bevordert je concentratie en productiviteit enorm. Ideaal!

Meer lezen? Lees ook: Meer concentratie tijdens studeren