Meer concentratie tijdens studeren

Meisje in concentratie tijdens  het studeren

Je kent het wel, je bent aan het studeren maar je wordt telkens maar afgeleid door van alles en nog wat. Erg vervelend… Daarom geven wij jou in deze blog een aantal goede tips voor meer concentratie tijdens het studeren.

#1 leg je telefoon weg

Dit is een van de meest logische tip voor een betere concentratie en ook een van de moeilijkste om uit te voeren. Maar een mobiele telefoon is bij veel mensen de grootste afleiding die je maar kunt hebben tijdens het studeren. Je bent net lekker bezig, wordt je getagd op Instagram. Je bekijkt het bericht en gaat vervolgens nog heel eventjes wat andere Instagram accounts en berichten bekijken, en voor je het weet ben je weer een uur verder zonder te studeren. Het beste wat je kunt doen is je telefoon daarom even in een andere kamer leggen, of weg stoppen in kast of la. Hij moet ver uit het zicht en bereik zijn.

Om jezelf te belonen kan je om de paar uur even je telefoon erbij pakken.

#2 Takenlijst

Voor je begint met studeren, maak een takenlijst van alle dingen die je moet doen en gaat leren. Dit zorgt voor meer rust en een betere concentratie omdat je nu niet meer hoeft na te denken over je planning. Ook kan je elke taak doorstrepen bij het voltooien van de taak. Het doorstrepen van een afgeronde taak zorgt voor meer motivatie en positiviteit, en dit draagt weer bij aan meer productiviteit.

#3 Beweeg buiten

Frisse lucht en beweging draagt bij aan een betere concentratie. Ga er daarom om de zoveel uur even op uit. Trek je sportschoenen aan en loop of ren een kwartiertje buiten. Je zult zien dat als je daarna weer achter je bureau zit, je veel meer energie hebt om weer te studeren, en ook meer concentratie hebt.

#4 Slaap genoeg

Genoeg slaap is een erg belangrijke factor om overdag een goede concentratie te hebben. Als student herken je het vast wel, tot 4 uur in de nacht studeren en de laatste stof tot je nemen, en de volgende ochtend om 9 uur een tentamen maken. Je merkt dan dat je concentratie niet optimaal is. Zorg ervoor dat je een goed slaapritme hebt en dat je op tijd naar bed gaat. Pak minimaal 7 uur slaap per nacht, dit zal je concentratie zeer goed doen.

Meer lezen? Lees ook: Thuiswerken tips tijdens Corona