Hoe vraag je om promotie bij je huidige baan?

Vragen om promotie is iets wat je pas krijgt als je dit verdiend. Ook zijn er een aantal strategieën om aan deze promotie te komen. In dit artikel nemen we deze strategieën met je door.

Kies de volgende stap in je carrière

Om er zeker van te zijn dat je jezelf positioneert voor een succesvolle carrière, zul je moeten kijken naar de paden binnen je organisatie. Kies een volgende stap waarin je je sterke punten naar boven kunt laten komen. Een passende uitdaging vormt de behoeften van je organisatie.


Verbeter je vaardigheden

Laat zien dat je hebt wat nodig is om de nieuwe baan uit te voeren. Dit kan je doen door een cursus te volgen in een noodzakelijke vaardigheid, een certificering te behalen die nodig is voor de promotie, of te vragen om een training op de werkvloer.


Neem initiatief

Vraag of je een project van een hoger niveau mag doen dat je interesseert. Meld je aan als vrijwilliger voor zware of ondankbare taken die nodig zijn voor succes, maar die niemand wilt doen. Kom vroeg en blijf later als dat nodig is om een klus af te ronden. De extra inspanning die je levert laat zien dat je klaar bent voor de volgende stap.


Bereid je zaak voor

Vertel waarom je harde werk, uitzonderlijke prestaties, ontwikkeling van vaardigheden en initiatief een promotie verdient. Zorg voor bewijs door het verzamelen van: gegevens uit je laatste functioneringsgesprek; aanbevelingen of getuigenissen van klanten, klanten of andere teamleden. Ook een overzicht van je belangrijkste prestaties, nieuwe vaardigheden en certificeringen helpt bij een goede overtuiging.Wees zelfverzekerd, maar bescheiden

Wanneer je je goed hebt voorbereid kun je een gesprek aanvragen bij je baas. Spreek tijdens dit gesprek je enthousiasme uit over de mogelijkheid om gepromoveerd te worden, maar wees voorzichtig. Je wilt niet te hebberig overkomen. Gebruik de gegevens die je hebt voorbereid om uit te leggen waarom je een promotie verdient (en niet alleen waarom je er een zou willen).

Kortom

Een promotie zul je eerst moeten verdienen voordat je hier om gaat vragen. Dit geeft je een betere onderhandelingspositie en een grotere kans op het krijgen van je promotie. Laat tijdens het gesprek met je baas ook naar voren komen waarom jij de promotie verdiend, maar wees niet te hebberig.