Hoe ga je georganiseerd aan het werk?

We komen allemaal wel eens op een punt dat je bureau een complete chaos is en dat je alles kwijt bent waar je naar op zoek bent. Ook een optimale organisatie van je werk en de manier je te werk gaat kan bij veel mensen een stuk beter. Wil jij weten hoe je georganiseerd aan het werk kunt gaan? In dit artikel geven we je een aantal goede tips!

Gebruik een planner

Planners zijn geen verspilling van kostbare ruimte op je bureau. Je agenda kan een notitieblok, een papieren kalender of een digitaal hulpmiddel zijn.

Zolang je een manier hebt om deadlines en andere belangrijke data en tijden bij te houden, ben je op weg naar succes.

Schrijf alles op

Over planners gesproken, je moet er echt een gewoonte van maken om ze te gebruiken. De realiteit is dat de meeste mensen geen perfect geheugen hebben.

Noteer alle gebeurtenissen, deadlines, ideeën, vergaderingen, enzovoort.

Stel je eigen deadlines

Je hoeft je niet te houden aan de deadlines van je baas. Hoewel deze zeker belangrijk zijn om op te letten, kun je ook je eigen deadlines stellen.

Je kunt jezelf bijvoorbeeld uitdagen om al je opdrachten ten minste één dag voordat ze af moeten, af te hebben. Deze vroegere deadlines geven je meer flexibiliteit.

Stop met multitasken

Multitasken is de vijand van organisatie. Het is makkelijk om jezelf voor de gek te houden door te denken dat je alles kunt doen, maar de wetenschap zegt iets anders.

Neurowetenschappers zijn het erover eens dat wanneer je van taak naar taak schakelt, je in feite minder bereikt.

Ontruim je werkruimte

Een andere manier om georganiseerd te blijven is je werkruimte onder controle te houden. Je notities, papieren, brochures en andere zaken stapelen zich snel op.

Ze nemen kostbare ruimte in beslag in je ordner, rugzak, bureau en zelfs in je hoofd. Probeer daarom zoveel mogelijk digitaal op te slaan en te gebruiken.

Combineer geen werk

Als je de gewoonte hebt om schriften of ordners te gebruiken, zorg er dan voor dat je die ook netjes bijhoudt. Gebruik maar één schrift of ordner. Deel deze op in verschillende onderwerpen en je hebt zo veel meer overzicht en minder losse aantekeningen die overal in het kantoor rondhangen.